Dovlecei gatiti la cuptor
Dovlecei gatiti la cuptor – o mancare usora, de vara, insa extrem de gustoasa si de sanatoasa fiind gatita la cuptor. Acesti dovlecei se pot consuma atat ca si garnitura, insa se pot consuma si ca fel principal alaturi de o salata de rosii sau de varza sau cu sos de rosii. Noi am avut un sos de rosii pe care l-am preparat eu, acasa, dupa aceasta reteta. Este perfect atat pentru fripturi, pentru mancaruri sau pentru pizza.
Bine de stiut
- Dovleceii se gatesc usor, nu este nevoie sa ii fierbem inainte de a-i da la cuptor.
- Condimente. Folosim ardei boia dulce, piper, usturoi granulat, oregano si sare, insa putem adauga si alte condimente in functie de preferintele noastre.
- Putem curata dovleceii de coaja, sau, daca acestia au coaja neteda, putem sa-i lasam cu coaja.
- Reteta usoara si economica. Nu avem nevoie decat de dovlecei pe care ii condimentam dupa gust.
Ingrediente:
- 4 dovlecei medii
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- ardei boia
- oregano
- usturoi granulat
Cum preparam Dovlecei gatiti la cuptor
1.Mai inati curatam dovleceii de coaja daca este cazul. Taiem dovleceii in 2 si apoi ii feliem in fasii de aprox. 1 – 1,5 cm grosime. Ii feliem ” degetele” cum zice fata mea.
2.Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam dovleceii in tava.
3.Presaram uleiul si condimentele deasupra dovleceilor si dam tava pentru 25-30 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Pofta buna!
- Eu am razuit deasupra dovleceilor si un catel de usturoi inainte de servire pentru un plus de gust.
- Se pot servi fara probleme de persoanele care tin post.

Daca v-a placut articolul nostru, va rog sa-l distribuitie pentru a-i inspira si pe cei apropiati.
Vizualizări: 187

