Ciorba de perisoare cu Zucchini
Ciorba de perisoare cu Zucchini este o ciorba fix pe placul nostru. Iubim ciorba de perisoare si iubim dovleceii, atunci aceasta combinatie a fost extrem de gustoasa pentru noi.
Cateva sfaturi
- Pentru a evita sfaramarea perisoarelor, dam mainile prin ulei amestecat cu otet inainte sa formam fiecare perisoara.
- In cateva minute de la adaugarea in ciorba, perisoarele incep sa fiarba si se vor ridica la suprafata ciorbei.
- Inainte sa adaug perisoarele adaug o cana de apa in ciorba pentru ca aceasta sa nu clocoteasca cand adaug perisoarele si sa mi le sfarame.
- Numar portii: 6
Ingrediente:
- 400 gr carne tocata
- 1 ou mare
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel Zucchini
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 linguri cu orez
- sare
- 1 lingura cu bors Magic
- patrunjel/ leustean verde
Cum preparam Ciorba de perisoare cu Zucchini
1.Mai intai curatam ceapa si morcovii si le tocam cubulete. Le punem la fiert in 2- 2,5 litri de apa. Lasam pana cand incepe apa sa clocoteasca si adaugam pasta de tomate si orezul. Lasam in continuare inca 10-12 minute la fiert.
2.Punem intr-o farfurie adanca 50 ml ulei si 50 ml otet si inmuiem palmele in acest amestec inainte sa formam fiecare perisoara. Punem perisoarele in ciorba pe rand, dar inainte adaugam o cana de apa pentru ca ciorba sa nu clocteasca in momentul adaugarii perisoarelor. Cand incep sa fiarba, perisoarele se vor ridica la suprafata.
3.Adaugam si ardeiul si dovlecelul tocate cubulete si lasam ciorba la fiert inca 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai suplimentam cu apa.
4.Adaugam sare, patrunjel sau leustean tocat marunt si borsul praf la final. Pofta buna!

Vizualizări: 1010

