Musaca cu dovlecei Zucchini
Musaca cu dovlecei Zucchini este una dintre cele mai gustoase si mai savuroase mancaruri. Dovleceii ne plac tare mult, in orice combinatie, insa aceasta musaca a fost senzationala. Toti au mai cerut o portie. Eu am servit-o cu smantana, insa copilului i-a placut simpla servita cu paine calda de casa.
Cateva sfaturi
- Este nevoie sa gatim/ calim/ fierbem carnea inainte de a o agauga in musaca deoarece dovleceii sa gatesc mult mai rapid decat aceasta.
- Lasam musacaua 15-20 de minute la racorit inainte de portionare pentru a se putea portiona cat mai perfect. Cand este fierbinte se sfarama usor.
- Inlocuiri. Zucchini poate fi inlocuit cu dovlecel clasic.
Ingrediente:
- 2 dovlecei Zucchini
- 600 gr carne tocata de porc
- 2 cepe mari
- 2 oua
- 2 linguri pasta de tomate
- 220 gr smantana
- 50 ml ulei
- 50 gr cascaval
- sare
- oregano
- patrunjel verde
Cum preparam Musaca cu dovlecei Zucchini
1.Mai intai curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa in uleiul incins si o calim timp de 4-5 minute pana cand devine translucida. Adaugam carnea si lasam pe foc inca 6-7 minute pana cand aceasta devine albicioasa pe toate partile. Adaugam sare, oregano si pasta de tomate si mai lasam carnea sa se gateasca timp de inca 3-4 minute.
2.Feliem dovleceii si asezam un strat de felii de dovlecel intr-o tava de yenna sau intr-o tava ce merge la cuptor. Adaugam toata carnea si o nivelam peste stratul de dovlecei. Acoperim cu alt strat de dovlecei.

3.Batem ouale cu un praf de sare si cu smantana si o turnam usor si uniform deasupra ultimului strat de dovlecei. Dam musacaua timp de 30-35 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade sau pana cand se rumeneste frumos.
4.Tocam marunt patrunjelul si il presaram deasupra musacalei, adaugam si cascavalul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si mai dam musacaua inca 5-6 minute la cuptor.
Lasam musacaua la racorit inainte de portionare. Pofta buna!

Vizualizări: 113

