Un sirop foarte-foarte aromat, delicios, si foarte usor de pregatit, pe care cred ca orice gospodina l-a facut. Daca nu, oricum cunoaste gustul de la socata.
Ingrediente:
- 400 g flori de soc
- 2 l apa
- 2,5 kg zahar
- 4 lamai
Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult.
Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol.
Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc, lamaia taiata si zeama de lamaie.
Lasam la racit si dam la frigider pentru 2 zile. Amestecam din cand in cand.
Strecuram apoi siropul si il punem in sticle. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna, puneti sticlele intr-o cratita, puneti 1-2 prosoape de bucatarie intre sticle si fierbeti la foc mic pana cand da in clocot. Aici aveti poze de anul trecut si de acest an 🙂
Mie imi place cu apa minerala si lamaie.
Vizualizări: 13