Sunt atat de bune si de fragede aceste pariziene cu ciocolata si merg foarte bine umplute si cu gemuri ori branza, dulce ori sarata.
Ingrediente pariziene cu ciocolata:
- 500 g faina
- 150 ml lapte
- 100 g zahar
- 2 oua
- 40 g margarina Unirea
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita de miere
- 1 plic de drojdie
- un praf de sare
- 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
- zahar pudra
Mod de preparare pariziene cu ciocolata.
1. Pregatim maiaua: in 80 de ml lapte cald dizolvam mierea si drojdia. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.
2. Peste maia, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul , praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min.
3. Impartim aluatul in 11-12 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi ( aproximativ), punem finetti intr-un capat si rulam 1 data. Presam cu degetele marginile sa nu iasa finetti iar partea ramasa nerulata o taiem fasii si rulam.
4. Ungem parizienele cu ou si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min.
5. Pudram cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor!
Vizualizări: 15
[…] aromata cu branza si nuci. Umplutura poate varia in functie de preferinte, le puteti umple cu gem, ciocolata sau mere […]