Mezel din muschi de porc facut acasa
Mezel din muschi de porc facut acasa- un mezel sanatos preparat simplu si gustos la noi acasa. Am facut de Craciun si ne-a placut tare mult, acum am repetat reteta si tuturor le-a placut tare mult. Felii subtiri de mezel i-am pus si copilului la pachetel, sunt perfecte.
Pastrare. Mezelul se poate pastra cateva zile la frigider. Daca avem mult si nu il consumam in cateva zile, acesta se poate pastra perfect la congelator. Inainte de servire se lasa la decongelat.
Bine de stiut
- Inaine de a pune muschiul de porc la fiert, este nevoie sa il intepam bine cu un cutit cu lama ingusta pentru a se patrunde bine.
- Muschiul de porc se scoate pe hartie de pergament/ hartie de copt pe care presaram condimente si il rulam acolo astfel incat sa se lipeasca bine de el toate condimentele dorite.
- Il putem felia de-abia dupa ce se raceste bine.
- Condimente. Folosim ardei boia, sare, piper sau alte condimente dupa gust.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de porc
- 1 capatana de usturoi
- 4-5 foi de dafin
- sare grunjoasa
- ardei boia dulce
- piper
Cum preparam mezel din muschi de porc
- Mai intai curatam bine muschiul de grasime si apoi il intepam cu un cutit subtire astfel incat sa patrunda sarea si condimentele.
- Punem muschiul la fiert si suficienta apa( acesta trebuie sa fie acoperit de apa) in care adaugam foi de dafin, 1-2 linguri de sare grunjoasa, ardei boia, piper si 3-4 catei de usturoi.
- Lasam muschiul la fiert timp de aproximativ o ora sau pana cand se strapunge usor cu cutitul, iar in ultimele 4-5 minute, adaugam inca 3-4 catei de usturoi pasati. Scoatem muschiul fiert pe hartie de copt pe care presaram condimentele dorite si il rostogolim astfel incat aceste condimente sa se lipeasca de el. Lasam muschiul de porc infasurat in hartie copt sa se raceasca perfect.
Pofta buna!
Vizualizări: 146