Briose cu broccoli
Briose cu broccoli sunt briose aperitiv perfecte pentru micul dejun sau pentru un platou cu aperitive festive. Sau pentru pachetel. Sau…? Pentru o gustare? Nu stiu, sunt pur si simplu perfecte. Si gustoase. Iar broccoli este un aliment extrem de sanatos.
Broccoli
- Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).
Bine de stiut!
- Broccoli se gateste rapid, este nevoie doar de 5-7 minute de fierbere. Acesta se poate consuma chiar si crud.
- Am adaugat broccoli crud in compozitia de briose, nu l-am fiert.
- Mi-au iesit 7 briose din aceasta compozitie.
- Daca ne raman pentru a doua zi, le acoperim cu folie alimentara pentru a se mentine moi si pufoase.
- Reteta usoara si sanatoasa.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri cu ulei
- 4 linguri cu faina
- 1 ardei kapia rosu
- 1/2 broccoli
- oregano
- sare
- + optional 20 de grame de cascaval
Cum preparam Briose cu broccoli
1.Mai intai batem ouale cu un tel. Adaugam sare, uleiul si faina si amestecam dupa fiecare ingredient adaugat.
2.Taiem ardeiul kapia in cubulete mici si il adaugam in compozitia pentru briose.
3.Broccoli il desfacem in manunchiuri cat mai mici si il adaugam si pe el. Amestecam bine.
4.Adaugam oregano la final.
5.Tapetam o forma de briose cu hartii speciale pentru briose si le umplem aproximativ 3/4 cu compozitie.
6.Coacem briosele timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Inainte cu 5 minute sa scoatem briosele din cuptor putem sa adaugam cate putin cascaval razuit deasupra fiecareia. Pofta buna!


Vizualizări: 424

