Supa crema de legume
Supa crema de legume este o supa extrem de hranitoare, gustoasa si sanatoasa. Copilul nostru iubeste supele crema indiferent de legumele adaugate, indiferent ca le servim cu crutoane de casa sau cu crutoane cumparate. Daca preferati crutoanele de casa, atunci taiati painea in cubulete mici, presarati ardei boia, usturoi granulat si un strop de ulei de masline si le rumeniti 10 minute in cuptor. Iar afumatura este optionala, se poate adauga sau nu in functie de preferintele voastre, insa da un gust aparte supelor crema.
Mixer vertical. Pentru prepararea supei crema avem nevoie de un mixer vertical pentru pasarea legumelor.
Ingrediente:
- 500 gr linte rosie
- 2 cartofi medii
- 2 cepe medii
- 50 ml ulei
- patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- ardei boia
- + 200 gr afumatura
Cum preparam supa crema de legume.
1.Mai intai taiem ceapa julienne si o calim in uleiul incins. Adaugam 1 litru de apa ( sau cata considerati) si cartofii taiati cuburi si lasam supa la fiert timp de 20 de minute.
2.Adaugam lintea, mai adaugam 1-2 cani de apa si lasam in continuare la fiert timp de 20-25 de minute. Trebuie sa fie suficient de multa apa in oala atunci cand adaugam lintea caci aceasta se va umfla foarte mult.
3.Adaugam verdeata si usturoiul la finalul procesului de fierbere.
4.Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bine legumele. Potrivim supa cu sare, piper si ardei boia.
Servim supa crema cu crutoane si afumatura prajita. Pofta buna!

Vizualizări: 535

