Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Spaghete cu sos de rosii si busuioc sunt foarte gustoase si in acelasi timp satioase. Noi suntem fani paste, dar acestea sunt minunate. S-au mancat pe nerasuflate. Fetita a cerut 2 portii. Ea adora spaghetele, paste lungi si sursa de joaca, insa esentialul este ca a mancat. Am incercat paste cu ton, care sunt la fel de bune, cu piept de pui, cu fructe de mare, cu dovlecei etc.
Cateva sfaturi!
- Aceasta reteta de paste se poate prepara fie cu spaghete, cu pene sau cu farfalle sau alte tipuri de paste dupa preferinta.
- Fierbem pastele conform indicatiilor de pe punga, iar atunci cand le scurgem apa in care au fiert, avem grija sa mai ramana putina pe funful cratitei. Aproximativ30- 50 ml.
- Dovlecelul se gateste rapid, nu este nevoie decat de 8-10 minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Sosul de rosii cherry l-am cumparat de la Lidl impreuna cu rosiile uscate. Acesta se poate inlocui cu 2-3 linguri de pasta de tomate.
Ingrediente:
- 400-450 gr paste
- 1 ceapa mare
- 1 dovlecel zucchini
- 1 sticla sos de rosii cherry siciliene/ 330 gr
- rosii uscate
- ulei de masline
- sare
- piper
- frunze verzi de busuioc
Cum preparam Spaghete cu sos de rosii si busuioc
- Spaghetele le adaugam in apa clocotita cu sare si le lasam la fiert conform indicatiilor de pe punga.
- Pentru sos taiem ceapa cubulete si o calim in ulei de masline. Adaugam si dovlecelul feliat si le calim impreuna inca 2-3 minute.
- Adaugam sosul de rosii cherry, adaugam sare si piper si lasam soul 8-10 minute sa se gateasca. Inainte cu 1-2 minute sa stingem focul sosului, adaugam busuiocul tocat si rosiile uscate.
- Scurgem apa in care au fiert pastele, avand grija sa ramana putina zeama, aproximativ 30-50 ml si adaugam sosul de rosii. Punem din nou pe foc pastele pentru 1-2 minute.
Pofta buna!





Va recomand si spaghetele cu sos de rosii si chiftelute de pui.
Vizualizări: 84

