Prunele, fructele toamnei pentru imbunatatirea digestiei
Prunele, fructele toamnei pentru imbunatatirea digestiei plus multe alte beneficii ale acestor mici delicii. Exista multe soiuri de prune, aprox. 20. Unele sunt mai mici, altele sunt mai mari, altele mai rotunde si altele mai ovale, insa toate sunt extrem de hranitoare si de benefice pentru organismul nostru. Insa, acestea trebuie consumate cu regularitate in sezonul de coacere. Se recomanda o cana de prune feliate pe zi pentru beneficii maxime.
Beneficiile consumului de prune
- Prunele combat constipatia si ajuta la detoxifiere prin eliminarea toxinelor din organism.
- Datorita continutului lor de bor, vitamina K, fosfor, magneziu si calciu, prunele ajuta la prevenirea osteoporozei.
- Stimuleaza imunitatea, prunele fiind o sursa excelenta de vitamina C si antioxidanti.
- Provitamina A din prune este esentiala pentru sanatatea ochilor, a pielii si a parului.
- Ajuta la controlul glicemiei datorita nivelului ridicat de filochinona si, desi sunt atat de dulci, prunele nu provoaca fluctuatii mari ale glicemiei.
Cum se pot consuma prunele?
Pntru beneficii maxime, este recomandat sa folosim prunele crude. Insa, prunele sunt delicioase si utilizate in gemuri, compoturi sau prajituri.
Prajituri cu prune

2. Galuste sau gomboti cu prune.

3.Prajitura rasturnata cu prune.

Sa consumam cat mai multe prune acum, cand se gasesc in piete la preturi accesibile!
Vizualizări: 152

