Prajitura rasturnata cu prune

Date:

Prajitura rasturnata cu prune este un deliciu, dulce-acrisoara, cu blat pufos si ornata cu frisca. Un deliciu de sezon rapid si cu putine ingrediente. Tava mea a fost mica, cu diametrul de 21 de cm.

Ingrediente tava 21 cm:

  • 250 g prune
  • 4 oua
  • 150 g + 3 linguri de zahar
  • 30 g unt/margarina
  • 180 g faina
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare prajitura rasturnata cu prune.

Presaram in tava in care coacem prajitura cele 3 linguri de zahar. Daca faceti in tava mai mare, dublati cantitatile.

Peste zahar punem prunele desfacute in 2 si adaugam din loc in loc cate un bob de unt. Dam pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Cand se va topi zaharul si untul, se va face o spuma in tava.

 

In timpul cat prunele sunt la cuptor, pregatim blatul. Punem ouale intr-un bol si le mixam cu zaharul pana cand devin o crema albicioasa ( 7-8 minute). Adaugam faina si esenta, incorporam bine si punem cu o lingura peste prunele caramelizate.

 

Dam prajitura la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, desprindem cu un cutit marginea prajiturii si o rasturnam pe un platou. O lasam la racit, apoi o ornam cu frisca mixata spuma. Se poate lasa prajitura si neornata cu frisca, depinde de gusturi.

Pofta buna!

Vizualizări: 15

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...