Prajitura mozaic cu crema de vanilie

Date:

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 caise
  • 100 g visine

Ingrediente crema:

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • + 2 cuburi de ciocolata (Milka cu Oreo am folosit eu)

Mai intai separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbeusurile le amestecam cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt.

La final adaugam fructele taiate marunt ca pentru salata de boeuf in compozitie.

Turnam compozitia in  tava tapetata cu hartie de copt si si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava folosita este mica, de 21/21 de cm.

Apoi pregatim crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compozitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca.

Punem crema peste blatul racit si radem ciocolata deasupra.

Pofta buna!

Vizualizări: 13

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...