Paste cu sos alb cu broccoli si afumatura
Paste cu sos alb cu broccoli si afumatura sunt genul de paste de care nu te poti satura. Cel putin nu cu o singura portie. Am garnisit pastele cu rosii uscate cu busuioc si usturoi de la Kamis si au dat un gust senzational pastelor mele.
Inlocuiri. Putem inlocui tagliatellele cu spaghete, farfalle sau chiar penne.
Broccoli
- Broccoli este o leguma extrem de sanatoasa, acesta conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).
- Broccoli se gateste rapid la aburi, in aproximativ 5-6 minute este gata preparat. Se poate consuma si crud.
- Tulpina de broccoli, poate fi si ea gătită la abur 3-6 minute. În felul acesta, devine uşor de consumat şi vă oferă fibre de calitate superioară, un ajutor obligatoriu pentru tranzitul intestinal.
Ingrediente:
- 350 gr paste
- 1 broccoli mediu
- aprox. 150- 200 gr afumatura
- 300 ml smantana de gatit
- 2 fire de ceapa verde
- 100 gr cascaval razuit
- 8-10 linguri de ulei de masline
- sare
- rosii uscate
Cum preparam Paste cu sos alb cu broccoli si afumatura
1.Punem pastele la fiert in suficient de multa apa cu un praf de sare.
2.Tocam afumatura si o calim cateva minute impreuna cu ceapa tocata rondele. Adaugam smantana de gatit, broccoli taiat in manunchiuri cat mai mici si lasam la gaiti 3-4 minute.
3.Adaugam pastele fierte plus o jumatate de polonic sau cat este nevoie din apa in care au fiert pastele. Lasam inca 4-5 minute la gatit pastele.
4.Adaugam cascavalul si sare dupa gust si putem stinge focul.
Presaram rosii uscate in farfurie atunci cand servim. Pofta buna!

Vizualizări: 266

