Dovlecei sote cu carne de pui sunt foarte gustosi si se pregatesc rapid.
Ingrediente dovlecei sote cu carne de pui:
- carne de pui de care doriti
- 2 dovlecei
- 3 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras rosu
- patrunjel verde si marar
- ulei
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Mod de preparare dovlecei sote cu carne de pui.
Mai intai punem carnea de pui la prajit in ulei incins. Se poate face si uscata la cuptor asa – http://noiinbucatarie.ro/friptura-de-pui-la-cuptor-2/
Intr-o tigaie incapatoare punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte.
Lasam 10-15 minute legumele pe foc, dupa care adaugam dovleceii taiati rodele subtiri. Adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust, acoperim cu un capac si lasam inca 20-25 de minute, amestecand din cand in cand.
La final adaugam carnea prajita si restul de usturoi pasat si presaram verdeata tocata marunt.
Pofta buna!
Vizualizări: 11