Dovlecei pane cu marar
Dovlecei pane cu marar sunt preferatii nostri la capitolul ” preparate din dovlecel” . Mai ales cei fragezi si serviti cu sos tzatziki. Un deliciu. Iar copilul ii iubeste, sotul la fel. La noi se consuma frecvent dovlecei, de cel putin 2 ori pe saptamana avem dovlecei in meniu.
Sfaturi!
- Dovlecelul se gateste foarte rapid. Din momentul in care uleiul este incins, feliile de dovlecel pane se vor praji foarte repede. In aproximativ 2 minute sunt prajite, un minut pe fiecare parte sau pana cand sunt frumos rumenite.
- Pentru un dovlecel sunt suficiente 2 oua si 2 linguri de faina pentru pane. La 2 dovlecei sunt necesare 4 oua si 4 linguri de faina.
- Reteta usoara.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 4 linguri cu varf de faina
- 1/2 legatura de marar sau 8-10 fire
- un praf de sare
- Pentru sosul tzatziki gasiti retetai aici.
Cum preparam Dovlecei pane cu marar
1.Mai intai spalam bine dovleceii sa nu ramana pamant pe coaja acestora. Se pot praji fie cu coaja, fie fara, cum doriti. Eu i-am prajit cu coaja.
2.Feliem dovleceii in rondele cat mai subtiri.
3.Batem ouale, adaugam faina si sarea si amestecam bine. Adaugam si mararul tocat marunt.
4.Dam rondelele de dovlecel prin ou si le prajim in ulei incins bine.
5.Scoatem dovlecelul pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie care vor absorbi excesul de ulei. In timpul prajirii, la fel ca si la snitele, va aparea o usoara spuma in tigaie.
Pofta buna!


Vizualizări: 191

