Cum sa prepari cele mai bune ciuperci umplute
Cum sa prepari cele mai bune ciuperci umplute – iata varianta noastra de ciuperci umplute. Fie ca le serviti ca aperitiv festiv alaturi de alte preparate sau ca gustare, ciupercile umplute sunt foarte, foarte gustoasa si intodeauna par insuficiente. Daca faci odata, vei face din nou si din nou.
Cateva sfaturi!
- Ciuperci. Avem nevoie de ciuperci proaspete cat mai mari si cat mai egale.
- Curatam ciupercile de coaja subtire cu care sunt acoperite si apoi cu ajutorul unui cutit, curatam branhiile din interiorul palariei ciupercilor. Codita ciupercilor o tocam cubulete si o folosim la umplutura.
- Spalam ciupercile imediat inainte de umplere pentru ca daca stau mult timp ude, acestea absorb apa.
- Reteta usoara. Ciupercile umplute reprezinta un preparat savuros, dar in acelasi timp si foarte usor de gatit, cu minim de efort.
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci proaspete
- 200 gr carne tocata
- 1 ceapa medie
- 1 ou
- 1 lingurita pasta de tomate
- sare
- piper
- patrunjel verde
- usturoi granulat
Cum preparam ciuperci umplute
1.Mai intai calim ceapa tocata marunt timp de 4-5 minute. Adaugam carnea si o lasam pana cand se deschide la culoare. Adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o ceasca de apa, sare, piper si lasam amestecul acesta la gatit timp de 8-10 minute. Adaugam coditele de ciuperci tocate si patrunjel verde si mai lasam la gatit 3-4 minute.
2.Lasam carnea sa se racoreasca timp de 10 minute, apoi adaugam un ou batut si usturoiul granulat si amestecam bine.
3.Intre timp curatam ciupercile de coaja si le curatam branhiile. Acest pas este optional.
4.Umplem ciupercile cu amestecul de carne si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem ciupercile timp de 30 de minute in cuptoul preincalzit la 180 de grade. Pofta buna!




Va recomand sa incercati si reteta noastra de ciuperci pane – o reteta foarte apreciata.
Vizualizări: 424

