Ciulama cu pipote

Date:

Ciulama cu pipote

Ciulama cu pipote – o mancare gustoasa ce merge preparata cu pipote de pui sau cu inimi sau ficatei. Noua ne place sa o servim cu mamaliguta si doar atunci cand este calda. Reincalzita nu ne plai place.

Cateva sfaturi!

  • Pipotele fiind mai tari, necesita fierbere inainte de a le adauga in mancare. De fapt, orice carne am folosi aceasta trebuie fiarta inainte. Noua ne place si cu carne de pui.
  • Supa in care fierbe carnea si legumele nu se arunca, se adauga in ciulama pentru un plus de gust. Nici legumele care fierb cu carnea nu se arunca. Acestea se pot toca marunt si adauga in ciulama sau se pot pastra pentru o supa.
  • Trebuie sa amestecam continuu in ciulama pentru a evita lipirea acesteia de tava. Se face numaidecat.
  • Reteta veche. Aceasta reteta de ciulama este reteta pe care o faceau bunicile noastre. Ele nu adaugau smantana pentru gatit, o faceau doar cu faina. Insa este o mancare tare gustoasa.

Ingrediente:

  • 500 gr pipote
  • 5-6 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • atdri boia afumat

Cum preparam ciulama cu pipote

  1. Mai intai spalam bine pipotele, iar dac doriti le taiati prin doua. Punem pipotele la fiert impreuna cu o ceapa si un morcov curatate de coaja. Le lasam pana cand pipotele sunt suficient de fierte, apoi le scurgem zeama in care au fiert. Aceasta zeama o adaugam in ciulama mai tarziu.
  2. Punem o craticioara sau o tigaie cu uleiul la incins. Lasam uleiul sa fie incins si adaugam faina si amestecam bine cu telul. Imediat adaugam si supa in care au fiert pipotele. Este nevoie sa amestecam continuu, caci ciulamaua se ingroasa foarte repede si se lipeste de peretii oalei foarte repede. Cand este suficient de ingrosata, trebuie sa aibe textura unei budinci, adaugam si pipotele, sare, ardei boia si piper dupa gust si mai lasam un minut la fiert. Toata operatiunea aceasta nu dureaza mai mult de 10 minute. Asta de cand punem uleiul la incins.

Servim cu mamaliguta. Este buna calda. Pofta buna!

Va recomand si ciulama de pui cu ciuperci, si aceasta este foarte gustoasa.

Vizualizări: 82

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Mancare de linte cu orez

Mancare de linte cu orez Mancare de linte cu orez...

Tort norvegian Verden Beste – Cel mai bun tort din lume

Tort norvegian Verden Beste - Cel mai bun tort...

Ciocolata calda facuta acasa

Ciocolata calda facuta acasa Ciocolata calda facuta acasa este preferata...

Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri...