Cartofi frantuzesti cu oua fierte si mezel
Cartofi frantuzesti cu oua fierte si mezel – o modalitate excelenta de a refolosi ouale fierte ramase de la Paste. Stim cu totii ca ouale fierte sunt foarte perisabile si nu se pot pastra mai mult de cateva zile la frigider. Daca si voua v-au ramas oua fierte de la Paste, uitati o super reteta gustoasa si rapida.
Bine de stiut
- Cartofii necesita fierbere inainte de gatirea la cuptor.
- Gatire la cuptor. Acest preparat este extrem de sanatos fiind gatit doar prin fierbere sau coacere.
- Servire. Lasam preparatul la racorit inaine de servire pentru a-l putea portiona frumos. Asta daca avem rabdare, noi nu am avut si am servit cartofii fierbinti. Putem servi cartofii frantuzesti alaturi de salate, de fripturi sau cu muraturi.
- Reteta usoara. Cartofii frantuzesti cu oua fierte si mezel este o reteta foarte usoara pentru care nu vei petrece mult timp in bucatarie.
- Inlocuiri. Salamul se poate inlocui cu carnati.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 6-7 oua fierte
- 350 gr iaurt grecesc cremos sau smantana
- 100 ml lapte
- 100 – 150 gr salam
- 30 gr unt moale
- 50 gr branza telemea
- sare
- patrunjel verde
Cum preparam Cartofi frantuzesti cu oua fierte si mezel
1.Mai intai curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert.
2.Ungem un vas de chec cu unt moale si adaugam un strat de cartofi taiati rondele.
3.Adaugam felii de oua fierte, salam tocat cubulete si acoarim cu ultimul strat de cartofi.
4.Amestecam iaurtul grecesc cu laptele, adaugam sare si turnam compozitia uniform deasupra cartofilor. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
5.Adaugam branza telemea deasupra cartofilor frantuzesti fierbinti si presaram patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Va recomand si o alta reteta de cartofi in straturi cu vinete, o reteta de mancare foarte gustoasa si satioasa.
Vizualizări: 542

