Budinca de dovlecei

Date:

O budinca de dovlecei foarte gustoasa, cu dovlecei proaspeti ca doar este sezonul lor… In plus, diversificam putin alimentatia 🙂

Ingrediente budinca de dovlecei:

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 dovlecei mari/3 mici
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 50 g telemea
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare:

Mai intai dam dovleceii pe razatoarea mica, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Dam si morcvul si ceapa pe razatoarea mica. Telemeaua am dat-o pe razatorea mare.

Batem bine ouale cu telul. Adaugam sare si piper. Adaugam faina, praful de copt si treptat uleiul. Adaugam si dovlecelul ras scurs bine ( strangem bine in mana pana cand isi lasa toata apa), adaugam si morcovii, ceapa, telemeaua si mararu tocat marunt. Amestecam bine si turnam cmpozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. sau pana cand se rumeneste frumos,

O lasam la racit in tava, dupa care putem sa o portionam.

Pofta buna!

  • Merge foarte bine cu smantana sau un pahar de lapte dimineata.

Vizualizări: 67

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Mancare de linte cu orez

Mancare de linte cu orez Mancare de linte cu orez...

Tort norvegian Verden Beste – Cel mai bun tort din lume

Tort norvegian Verden Beste - Cel mai bun tort...

Ciocolata calda facuta acasa

Ciocolata calda facuta acasa Ciocolata calda facuta acasa este preferata...

Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri...