Alade sau blinele

Date:

Alade sau blinele sau clatite rusesti, acestea sunt atat de pufoase, delicioase si ideale pentru micul dejun. Se pot face alade sarate si atunci se pot servi cu branza, sau se pot face dulci si merg cu gem, miere, lapte.

Ingrediente alade:

  • 1 pahar cu kefir
  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 ligurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de zahar ( optional)
  • un praf de sare

Mod de preparare alade.

Mai intai trebuie sa stiti sa masurati kefirul si faina cu acelasi pahar.

Punem faina amestecata cu bicarbonatul  de sodiu intr-un bol. Adaugam kefirul, sare si zahar si amestecam bine. Zaharul este optional. Eu am pus 3 linguri si nu au iesit foarte dulci, exact asa cum ne place.

Ungem o tigaie cu ulei si punem din loc in loc cate o lingura de compozitie. Este suficient o lingura.

Acoperim cu un capac si coacem la foc mediu, aprox. 1-2 minute pe fiecare parte.

Sa aveti pofta la alade!

Vizualizări: 16

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...