Prajitura Praf Magic

Date:

Prajitura Praf Magic

Prajitura Praf Magic este una dintre cele mai delicioase si mai spornice prajituri. Denumirea i-a ales-o fetita. Cand a vazut ca adaugam biscuiti sfarmati in crema, a zis ca adaug praf magic sa iasa buna prajitura. Si chiar asa a fost, a avut perfecta dreptate  🙂

Bine de stiut

  • Am copt 2 blaturi separate.
  • Am copt blaturile intr – o tava cu dimensiunile 23/36 cm
  • Am dat prajitura la rece peste noapte si am portionat- o cu un cutit cu lama lata trecuta prin jetul de apa fierbinte.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Ingrediente crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 1 pachete de biscuiti Picnic 

Sirop:

  • 150 ml lapte caldut
  • 1/2 lingura de zahar pudra 
  • esenta de vanilie 

+ 150 ml frisca lichida + 4 linguri de Finetti , cacao si ornamente de ciocolata pentru ornat 

Cum preparam prajitura Prajitura Praf Magic

1.Mai intai preparam compozitia pentru blaturi. Mixam spuma ouale ( nu separam galbenusurile de albusuri) timp de 3-4 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand ouale isi tripleaza volumul si devin o spuma densa. Adaugam uleiul si mixam la viteza mica 5-6 secunde. Adaugam faina, praful de copt, esenta  si incorporam fiecare ingredient usor cu o spatula.

2.Impartim compozitia in doua parti si coacem 2 blaturi in tava tapetata cu hartie de copt. Blaturile vor fi subtiri.

3.Pentru sirop incalzim laptele, divolvam in el zaharul pudra si adaugam esenta de vanilie.

4. Punem un blat in tava, il ungem/ insiropam cu jumatate din cantitatea de lapte si apoi il ungem cu Finetti topit timp de 8-10 secunde la microunde. Dam prajitura 10 minute la frigider.

5. In acest timp preparam crema. Mixam frisca lichida in care adaugam biscuiti sfaramati perfect.

6. Adaugam stratul de crema peste stratul de Finetii, adaugam celalalt blat pe care il insiropam cu restul de lapte si finalizam cu un strat de frisca.

Dam prajitura la rece pentru minim 2-3 ore. Inainte de portionare, pudram prajitura cu cacao si adaugam ornamente de ciocolata. Pofta buna!

Sper sa va placa sugestia noastra si sa distribuiti reteta pe facebook!

Vizualizări: 1513

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Ciocolata calda facuta acasa

Ciocolata calda facuta acasa Ciocolata calda facuta acasa este preferata...

Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri...

Chiftelute din naut la cuptor

Chiftelute din naut la cuptor Chiftelute din naut la cuptor...

Burger inchis

Burger inchis Burger inchis- o reteta care mi s-a parut...