Placinte cu varza si carne tocata

Date:

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 520 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • + 2 cepe 300 g carne tocata si 1/4 varza pentru umplutura
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare.

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina.  Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.

Pentru umplutura am calit cepele taiate marunt, apoi am separat ceapa calita in 2 tigai. Intr-una am adaugat si carnea si am lasat 20 de min. pe foc, iar in cealalta tigaie am adaugat varza tocata si 1 cana de apa. Am potrivit fiecare tigaie cu sare si piper.

Intindem cercuri din aluatul dospit, punem 1-2 linguri cu carne si prindem bine capetele sa nu se desfaca. Punem placintele formate cu lipitura in jos si mai presam putin.

Le prajim in ulei incins.

Pofta buna!

Vizualizări: 29

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...