Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 25 g drojdie
- 520 g faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- + 2 cepe 300 g carne tocata si 1/4 varza pentru umplutura
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare.
Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.
Pentru umplutura am calit cepele taiate marunt, apoi am separat ceapa calita in 2 tigai. Intr-una am adaugat si carnea si am lasat 20 de min. pe foc, iar in cealalta tigaie am adaugat varza tocata si 1 cana de apa. Am potrivit fiecare tigaie cu sare si piper.
Intindem cercuri din aluatul dospit, punem 1-2 linguri cu carne si prindem bine capetele sa nu se desfaca. Punem placintele formate cu lipitura in jos si mai presam putin.
Le prajim in ulei incins.
Pofta buna!
Vizualizări: 29
[…] ce umplem placintele cu branza le mai lasam 20 de minute la […]