Ostropel cu piept de pui
Ostropel cu piept de pui le-am preparat astazi pentru masa de pranz alor mei si a fost un succes total. Gurmanzi de fel, nici nu se punea in discutie sa refuze un astfel de preparat ce a impanzit intraga casa cu aromele sale de vara.
Bine de stiut!
- Carne de pui. Ostropelul se poate prepara fie cu piept de pui, cu copanele sau pulpe sau chiar fara carne.
- Pentru un plus de aroma, recomand ca jumatate din cantitatea de usturoi sa se adauge in ostropel atunci cand stingem focul preparatului.
- Reteta usoara si economica de vara. Ostropelul este una dintre mancarurile cele mai preparate si mai economice de vara. Rosii se coc din belsug, multi dintre noi le avem in curtile proprii, nu trebuie sa le cumparam de la piata si recomand sa folosim rosii cat mai coapte si mai suculente.
- Nr portii: 6
Ingrediente:
- 1,5 -1,6 kg de rosii coapte bine
- 1 capatana de usturoi
- 3 buc piept de pui
- aprox. 50 ml ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
Cum preparam Ostropel cu piept de pui
- Mai intai dam rosiile pe razatoarea cu ochiuri mari avand grija sa aruncam coaja.
- Jumatate din cantitatea de usturoi o taiem cubulete si il calim in ulei incins impreuna cu pieptul de pui taiat feliute.
- Adaugam rosiile date pe razatoare, acoperim oala cu un capac si lasam mancarea sa se gateasca la foc mediu timp de 30-35 de minute.
- Adaugam la final sare si piper dupa gust, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si restul de usturoi pisat. Pofta buna! Sper sa va placa si voua la fel de mult ostropelul cu carne de pui.





Vizualizări: 2264

