Negresa cu blat umed cu ciocolata
Negresa cu blat umed cu ciocolata este deosebita, insa cu reusita garantata. Nu este genul de prajitura pufoasa, ci mai degraba o prajitura umeda pe care p putem glazura cu crema de ciocolata gen Finetti sau Nutella.
Bine de stiut!
- Aceasta este o prajitura spornica. Am copt-o intr-o tava cu dimensiunile 27/33 de cm.
- Ungem prajitura cu crema de ciocolata imediat ce o scoatem din cuptor.
- Portionam prajitura dupa ce se raceste complet.
Ingrediente:
- 6 oua
- 250 g unt
- 230 g zahar
- 220 g faina
- 3 lg cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 200 g crema de ciocolata +3-4 linguri de lapte
- ornamente de ciocolata
- un praf de sare
Cum preparam Negresa cu blat umed cu ciocolata
- Mai intai mixam albusurile spuma cu un praf de sare si le lasam deoparte.
- Mixam untul moale, de la temperatura camerei cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam galbenusurile si cacao si mixam inca un minut.
- Adaugam albusurile peste galbenusuri si le incorporam usor cu o spatula.
- Adaugam si faina, praful de copt si esenta si incorporam din nou usor cu spatula.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura timp de aprox. 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Topim Finetti sau crema de ciocolata aleasa impreuna cu 3-4 linguri de lapte in cuptorul cu microunde. Ungem prajitura cu Finetti, adaugam si ornamente de ciocolata deasupra acesteia si o lasam la racit. Portionam prajitura dupa ce se raceste complet. Pofta buna!
Bineinteles, negresa se poate lasa si neglazurata cu ciocolata in functie de preferintele voastre.
Vizualizări: 2818