Negresa cu bezea

Date:

O prajitura delicioasa, am mai facut negresa, dar reteta asta cu bezea este stralucita. Incercati si voi!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • 2 cuburi de ciocolata rasa sau 1 lingura de cacao.

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu 150 g de zahar pana devine o crema albicioasa, apoi adaugam untul moale (lasat la temperatura camerei)si mixam in continuare. Adaugam laptele si putin cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si cacao si jumatate din esenta de rom. Rezulta o compozitie mai groasa putin decat cea de chec.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute. Nu deschidem usa cuptorului in acest timp sa nu se pleosteasca negresa.

Intre timp batem albusurile spuma. Eu am folosit doar 4 albusuri pentu ca mi se pareau prea multe 🙂 .Adaugam si 150 g de zahar si mixam pana cand acesta se topeste.

Scoatem negresa din cuptor si nivelam albusul deasupra. Mai dam la cuptor 10 minute sau pana cand se rumeneste usor albusul.

Scoatem din cuptor si presaram deasupra ciocolata rasa pe razatoarea mica sau putem pudra cu cacao. O lasam la racit si apoi portionam.

Pofta buna!

 

Vizualizări: 14

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...