Placinta cu dovleac si nuca

Date:

Placinta facuta cu foi de casa este delicioasa, indiferent de umplutura. O puteti face cu branza, cu dovleac, cu mere sau cu diferite gemuri.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac ras- un dovleac mic
  • 200 g apa calduta
  • 4 linguri de untura
  • faina cat cuprinde
  • nuca maruntita
  • scortisoara
  • 1 cana de zahar

Se da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el.

Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile.

Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.

Presaram dovleac calit pe foaia intinsa, adaugam nuca si rulam. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.

 

Deasupra mai punem din loc in loc untura cat o maslina si dam la cuprotul preincalzit la 200 degrade pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Vizualizări: 15

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...