Ghiveci- mancare de vara cu copanele de pui
Ghiveci- mancare de vara cu copanele de pui este o mancare gustoasa, dar mai ales sanatoasa nefiind gatita cu prajeala, ci doar in suc propriu. In plus, ghiveciul este o mancare facuta dupa reteta veche, o mancare din legume de tot soiul dand fiecrae gustul si aroma sa. Stiu, este o mancare frecventa pe timpul verii, cred ca orice gospodina o gateste din cand in cand, insa reteta aceasta imi lipsea de pe site si este mai mult pentru proaspetele gospodine.
Bine de stiut!
- Nu este nevoie sa adaugam ulei. Insa, acest lucru este optional, daca doriti puteti adauga. Eu nu am adaugat.
- Condimente. Acestea dau gust mancarii si se pot adauga in functie de preferinta asa ca eu am adaugat ardei boia dulce, piper, usturoi granulat.
- Inlocuiri. Daca nu este vara sau nu avem rosii proaspete, atunci le putem inlocui cu bulion/ pasta de tomate. Copanelele se pot inlocui cu piept de pui, aripioare sau pulpe. Se poate folosi si carne de pui de curte, insa recomand ca aceasta sa fie prefiarta inainte, iar supa in care a fiert se poate adauga mancarii.
Ingrediente:
- 1.5 kg rosii coapte bine
- 1 ardei gras/ kapia
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- aprox. 6 copanele
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- usturoi granulat
- patrunjel verde
Cum preparam Ghiveci- mancare de vara cu copanele de pui
1.Mai intai curatam ceapa si o tocam julienne. Tocam si ardeiul tot julienne. Rosiile si dovlecelul le-am taiat cubulete.
2.Punem legumele tocate in tava si adaugam deasupra copanelele. Adaugam si o cescuta de apa, aprox. 150 ml si adaugam si condimente si sare dupa gust.
3.Gatim mancarea la foc potrivit, acoperita cu un capac, timp de 50-55 de minute. Din cand in cand amestecam pentru a evita lipirea mancarii de oala.
La final adaugam patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!
Vizualizări: 210