Cornulete cu dulceata de trandafiri

Date:

Aveam jumatate de borcan de dulceata de trandafiri, buna, aromata… Ideala pentru cornulete fragede. Incepand de a doua zi sunt si mai fragede si mai bune. Secretul este sa fie tinute in cutii metalice.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • aprox. 250 g untura/ unt
  • 20 g drojdie proaspata
  • 130 ml apa minerala
  • 500 – 550g faina
  • coaja rasa de portocala
  • dulceata de trandafiri
  • zahar pudra aprox. 250 g

Mod de preparare.

1.Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen.

2.Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros.

3.Dupa ce s-a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri, iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.

4 Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de min. sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.

Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cornulete.

Vizualizări: 12

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...