Cinnamon Rolls Gigant – rulou cu nuca si scortisoara

Date:

Cinnamon Rolls Gigant – rulou cu nuca si scortisoara

Cinnamon Rolls Gigant – rulou cu nuca si scortisoara, un rulou senzational pe care eu il iubesc. Am facut compozitia pe care o faceam si pentru rulourile mici, insa de data asta am vrut sa ii dam un alt aspect: de rulou gigant. Copilul s-a distrat tare mult atunci cand am facut ruloul si asa am petrecut clipe minunate intr-o duminica posomorata de toamna.

Bine de stiut

  • Preparare usoara. Acest rulou se prepara foarte usor. Ingredientele cantarite se amesteca toate si se framanta un aluat moale si nelipicios.
  • Unt. Am folosit unt cu 82% grasime.

Ingrediente:

  • 620 – 640 gr faina
  • 50 gr unt topit
  • 250 ml lapte cladut
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 plic de drojdie uscata
  • esenta de portocala
  • un praf de sare
  • + 150 gr unt moale, 100 gr zahar brun, 1- 2 linguri de scortisoara, 50-70 gr nuca macinata pentru uns aluatul
  •  + 2 linguri crema de branza, 1 lingura de zahar pudra, 50 ml frisca lichida, esenta de vanilie pentru crema.

Cum preparam Cinnamon Rolls Gigant – rulou cu nuca si scortisoara

1.Mai intai preparam aluatul. Punem intr-un bol faina, drojdia, sarea, zaharul, ouale, untul topit si usor racorit si apoi laptele si esenta de portocala. Framantam un aluat moale, insa nelipicios.

2.Lasam aluatl la dospit timp de o ora.

3.Intindem aluatul intr-un dreptunghi lung.

4.Amestecam untul moale cu zaharul brun si scortisoara si ungem cu acest amestec dreptunghiul de aluat. Presaram deasupra si nuca macinata.

5. Taiem fasii late de aprox. 3 cm si le roluim una in continuarea celeilalte formand un melc mare. Eu am infasurat jumatate din fasii in forma de melc, apoi le-am pus in tava pentru ca imi era greu sa le infasor pe toate pe blatul de lucru, iar pe celelalte fasii le-am roluit in continuare direct in tava.

Tava am tapetat-o cu hartie de copt. Asa arata ruloul meu:

6. Coacem ruloul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Pentru crema amestecam crema de branza cu frisca lichida si cu zaharul pudra. Intindem crema uniform deasupra ruloului. Bineinteles, putem sa servim ruloul doar pudrat cu zahar pudra si sa renuntam la crema de branza.

Lasam ruloul sa se raceasca inainte de portionare. Pofta buna!

Vizualizări: 98

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Chiftelute din naut la cuptor

Chiftelute din naut la cuptor Chiftelute din naut la cuptor...

Burger inchis

Burger inchis Burger inchis- o reteta care mi s-a parut...

Creveti cu sos de ardei copti

Creveti cu sos de ardei copti Creveti cu sos de...

Desert la rece fara zahar

Desert la rece fara zahar Desert la rece fara zahar...