Chiftelute din naut la cuptor
Chiftelute din naut la cuptor sunt un fel de Falafel, insa gatite sanatos, la cuptor. Bineinteles, gustul este considerabil modificat, insa sunt foarte gustoase. Sunt ideale pentru cei care isi doresc sa manance sanatos, dar si pentru cei care vor sa tina post.
Bine e stiut
- Nu avem nevoie de oua pentru a lega compozitia de chiftele. Acestea nu se vor rupe in timpul prajirii deoarece adaugam faina in compozitie.
- Nautul trebuie lasat la inmuiat minim 10-12 ore.
- Chiftelele de naut se pastreaza cateva zile la frigider.
Ingrediente:
- 250 gr boabe de naut
- 2 cepe medii
- 2-3 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 1 lingurita sare grunjoasa
Cum preparam chiftelutele de naut.
1.Mai intai punem boabele de naut la inmuiat in apa pana a doua zi. Avem grija sa punem apa suficienta, sa acopere boabele de naut cu 1-2 degete.
2.Scurgem apa in care am lasat nautul la inmuiat si punem nautul in vasul robotului de bucatarie. Adaugam si restul ingredientelor. Toate ingredientele. Pornim robotul de bucatarie si maruntim ingredientele pana cand devin o pasta.
3. Formam chiftelute de naut pe care le punem in tava tapetata cu hartie e copt.

4.Coacem chiftelutele de naut timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Pofta buna!

Vizualizări: 11

