Cartofi cu chiftelute la cuptor, cu rosii si smantana….o bunatate! O budinca gustoasa, ce se face repede si are un gust ce se aseamana musacaua.
Ingrediente:
- 250 g carne tocata
- 3 cartofi
- 7-8 rosii cherry
- 2 felii de paine
- 1 ceapa mare
- 200 g smantana
- 100 g cascaval afumat
- 1 ou
- 2 linguri frisca lichida
- 100 g apa
- sare
- piper
Mod de preparare cartofi cu chiftelute la cuptor .
Mai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat.
Cartofii ii feliem rondele cat mai subtiri.
Ungem un vas de yenna cu ulei, punem rondelele de cartofi, iar deaspra adagam perisoarele formate din amestecul de carne, rosiile cherry printre perisoare. Punem pe margine si 100 ml apa.
Amestecam smntana cu oul si frisca lichida si o turnam peste rosii si perisoare.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora. Presaram deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si mai dam 1-2 min. la cuptor.
Sursa: http://savuros.info/recipe/cartofi-cu-chiftelute-la-cuptor-extrem-de-gustoasa-de-te-lingi-pe-degete/
Vizualizări: 13