Bomboane festive de casa
Bomboane festive de casa sunt extrem de bune, aromate, delicioase! Perfecte pentru zilele de nastere, pentru platouri festive sau pentru un desert in familie. Am rostogolit bomboanele prin mici ornamente de ciocolata pe care le-am luat de aici, insa se pot folosi orice ornamente micute aveti la indemana. Pentru aceste bomboane avem nevoie de blat de tort pe care sa-l sfaramam si sa-l amestecam cu crema.
Ingrediente:
- 4 oua
- 180 g faina
- 200 g zahar
- 90 ml apa fierbinte
- 6o ml ulei
- 4 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 250 gr mascarpone
- 250 ml frisca lichida
- 50 gr Finetti
- ornamente de ciocolata
Cum preparam Bomboane festive de casa
1.Mai intai preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Adaugam si esenta. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 25- 30 de minute la 180 de grade.
2. Pentru crema mixam spuma frisca lichida. Adaugam mascarponele si Finetti si mai mixam 1 minut sa le incorporam bine. Adaugam si esenta de rom.
3.Sfatamam blatul de tort intr-un bol incapator si adaugam crema. Amestecam bine. Formam bombonele pe care la dam prin ornamente de ciocolata.
Dam bomboanele la rece 1 ora. Pofta buna!
Va recomand si bomboanele Cake Pops tot cu blat de tort, dar total diferite de acestea! Sa imi spuneti care v-au placut mai mult.
Vizualizări: 366