Biscuiti fragezi si aromati

Date:

Am vazut ideea asta de modelare a biscuiteilor intr-un clip pe Youtube, distribuise o mamica pe un grup si bineinteles ca am incercat sa modelez si eu. Daca vizionati clipul, veti gasi si alte modele frumoase. Aici este sursa de inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=SywkEPiN_ms&feature=youtu.be

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 6 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 500 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 esente de portocala
  • 1/2 esenta de migdale

Mai intai mixam untul moale ( eu l-am dat 10 secunde la cuptorul cu microunde) cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine.

Adaugam treptat faina si praful de copt si incepem sa framantam. Va rezulta un aluat moale, dar nelipicios. Rupem 1/3 din aluat si adaugam cele 2 linguri de cacao, esenta de migdale si amestecam bine. Aluatul ramas il amestecam cu cele 2 esente de portocala.

Intindem foi cat mai subtiri pentru ca la cuptor se vor mai umfla biscuitii si taiem cerculete cu un pahar mai mic.

Cercurile maro le taiem pe jumatate , le suprapunem in forma de caciulite peste cele albe, adaugam o bobita pentru ciucurele caciulitei, iar cu ajutorul unei scobitori taiate in 2, formam ochisorii copilasului. Cu vaful linguritei, formam gurita. Eu am facut baietei cu caciulite si cu sepcute.

Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si dam 9-10 minute maxim la cuptor.

Cand sunt calzi sunt moi, dar cand se racesc se mai intaresc putin. Eu le-am pudrat ciucurelul de la caciulita cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

Vizualizări: 83

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Ciocolata calda facuta acasa

Ciocolata calda facuta acasa Ciocolata calda facuta acasa este preferata...

Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri...

Chiftelute din naut la cuptor

Chiftelute din naut la cuptor Chiftelute din naut la cuptor...

Burger inchis

Burger inchis Burger inchis- o reteta care mi s-a parut...