Atentie la ouale de Paste! Cat timp se pastreaza in siguranta

Date:

Atentie la ouale de Paste! Cat timp se pastreaza in siguranta

Atentie la ouale de Paste! Cat timp se pastreaza in siguranta astel incat sa nu dauneze sanatatii?

In tara noastra se urmeaza traditiile pascale din generatie in generatie astfel ca in Joia Mare majoritatea gospodinelor vopsesc oua pentru Paste.

Pastrare si consum

Ouale rosii se  pastreaza la frigider, nicidecum la temperatura camerei. Potrivit studiilor medicale, ouale fierte poti fi consumate in maxim 4 zile, acestea alterandu-se foarte usor.

Modalitati de vopsire

1.Metoda cojilor de ceapa. Spalam cojile de ceapa si le punem intr-o cratita. 3/4 din cratita trebuie sa fie cu coji de ceapa. Spalam ouale cu apa calduta si le degresam cu un burete.Punem ouale in cratita peste frunzele de ceapa.Amestecam otetul cu sare si le dizolvam intr-o cana de apa. Adaugam apa peste oua. Trebuie sa fie suficienta, sa acopere ouale. Lasam sa fiarba la foc mic, iar din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam 15 minute pe foc. La mine au fiert cam 30 de minute la foc mic

2.Metoda hartiei creponate.Mai intai spalam si degresam ouale. Le punem la fiert si le lasam sa fiarba aproximativ 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Atentie: punem ouale la fiert de la inceput in apa rece, nu le adaugam dupa ce apa incepe sa clocoteasca daca nu vrem ca acestea sa se crape. Intre timp rupem patrate de folie alimentara pe care vom pune fasii de hartie creponata de diverse culori. Stropim din abundenta fiecare patrat cu hartie creponata cu otet si adaugam cate un ou fierbinte. Strangem capetele astfel incat sa acoperim bine tot oul. Nu uitati de manusi, sunt neaparat necesare.

Lasam ouale deoparte 40 de minute. Desfacem apoi folia alimentara si scoatem oul din hartia creponata.Le punem 5 minute pe un servet de bucatarie sa se zvante. Ungem ouale cu ulei. Nu se ia deloc culoarea.

Daca va raman oua dupa Paste, va recomand sa incercati reteta noastra de oua umplute.

Asadar, incercati sa consumati ouale rosii in timp util astfel incat sa nu dauneza sanatatii.

Sarbatori fericite!

Vizualizări: 219

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Nucile cu miere- elixirul toamnei pentru imunitate

Nucile cu miere- elixirul toamnei pentru imunitate Nucile cu miere-...

Somon cu lamaie la cuptor

Somon cu lamaie la cuptor Somon cu lamaie la cuptor...

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara Melcisori pufosi cu unt...

Strudele cu mere caramelizate si nuca

Strudele cu mere caramelizate si nuca Strudele cu mere caramelizate...