Tort Kinder Bueno cu blat umed

Date:

Tort Kinder Bueno cu blat umed

Tort Kinder Bueno cu blat umed este unul dintre cele mai savuroase torturi facute acasa. Cremele sunt senzationale, atat cea de ciocolata cat si crema Kinder si se prepara numaidecat. Eu am comandat ornamente de ciocolata pentru imbracarea tortului de aici, poate va ajuta si pe voi. In caz contrar, tortul se poate imbraca in crema Kinder si se orneaza dupa preferinta. Eu am facut acest tort de ziua fetei si a fost foarte apreciat.

Cateva sfaturi

  • Am copt 2 blaturi pentru tort in tava cu diametrul de 24 de cm. A fost mult blat, iar jumatate dintr-unul l-am transformat in bomboane cake pops. Reteta bomboanelor cake pops o gasiti aici.
  • Blatul este unul umed, insa eu am ales sa il insiropez. Acesta se poate lasa si neinsiropat.

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 340 g faina
  • 200 g zahar
  • 180 ml apa fierbinte
  • 12o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr Finetti

Ingrediente crema Kinder Bueno:

  • 400 ml frisca lichida
  • 350 gr mascarpone
  • 6 prajituri Kinder Bueno 
  • esenta de vanilie

Insiropare:

  • 300 ml lapte caldut
  • + esentad e vanilie/ rom

+ ornamente de ciocolata

 

Cum preparam tort Kinder Bueno

1.Blatul.

Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Adaugam si esenta. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Il lasam la racit si il taiem in 2 sau 3 cum doreste fiecare.

2.Crema de ciocolata.

Mixam 1 minut mascarponele cu Finetti si o dam la frigider pana peparam cealalta crema.

3.Crema Kinder Bueno.

Mixam spuma frisca lichida. Adaugam mascarponele si prajiturile Kinder Bueno taiate in feliute subtiri. Mai mixam 1 minut sa le incorporam bine in crema.

4.Asamblam tortul.

Punem o parte de blat pe platou, o insiropam cu lapte caldut in care dizolvam putina esenta de vanilie. Adaugam un strat de crema Kinder Bueno, adaugam blat, crema de ciocolata, blat si terminam cu alt strat generos de crema Kinder Bueno. Nu mai acoperim cu blat. Ornam dupa preferinta si dam tortul cel putin 3-4 ore la rece. Pofta buna!

 

 

Vizualizări: 2824

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Nucile cu miere- elixirul toamnei pentru imunitate

Nucile cu miere- elixirul toamnei pentru imunitate Nucile cu miere-...

Somon cu lamaie la cuptor

Somon cu lamaie la cuptor Somon cu lamaie la cuptor...

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara Melcisori pufosi cu unt...

Strudele cu mere caramelizate si nuca

Strudele cu mere caramelizate si nuca Strudele cu mere caramelizate...