Tocanita de pui cu ciuperci si rosii proaspete
Tocanita de pui cu ciuperci si rosii proaspete – o mancare gustoasa si satioasa pe care am servit-o cu piure de cartofi.
Bine de stiut!
- Ciuperci. Putem folosi ciuperci prospate sau ciuperci conservate. Daca folosim ciuperci proaspete, acestea trebuie curatate de piele si de branhii.
- Rosii. Am folosit rosii proaspete, insa acestea se pot inlocui cu pasta de tomate.
- Servire. Tocanita de pui se poate servi cu piure de cartofi, asa cum am facut noi, sau se poate servi alaturi de orez sau diverse salate.
- Piure. Am preparat piure-ul dupa reteta de aici.
- Reteta usoara si economica.
Ingrediente:
- 500 gr piept de pui feliat
- aprox. 300- 350 gr ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 1 kg de rosii ( 7-8 rosii coapte bine) sau 3-4 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- ardei boia
- busuioc uscat
- optional: 1/2 de ardei iute tocat marunt
Cum preparam Tocanita de pui cu ciuperci si rosii proaspete
1.Mai intai punem pieptul de pui la prajit in ulei incins. Adaugam ceapa tocata marunt cand acesta incepe sa se rumeneasca si le lasam sa se gateasca impreuna timp de 4-5 minute.
2.Curatam ciupercile de piele si de branhii, le taiem in 2 sau in 3. Eu am folosit si coditele acestora. Daca folosim ciuperci conservate, atunci doar le taiem in 2.
3.Adaugam si ciupercile peste pieptul de pui si ceapa si le lasam la gatit cat timp ne ocupam de rosii.
4.Dam rosiile pe razataoarea cu ochiuri mari indepartand coaja. Le aduagam in mancarea noastra. Eu am avut rosii coapte bine, zemoase si nu a mai fost nevoie sa adaug apa. Le-am lasat sa se gateasca timp de 40-45 de minute la foc mediu.
5.Adaugam sare, piper si ardei boia dulce.
La final adaugam si busuioc uscat. Pofta buna!
Va recomand si Ghiveci– o mancare de vara gustoasa si foarte usor de preparat.
Vizualizări: 249