Tarta cu blat fraged si crema
Tarta cu blat fraged si crema este un desert delicios, aromat si usor sofisticat. Aluatul fraged pentru tarta este minunat si se poate folosi atat pentru tarte sarate, cat si pentru tarte dulci.
Bine de stiut!
- Aluatul pentru tarta se face cu unt moale sau cu untura. Eu am folosit unt de data asta.
- Aluatul este suficient pentru o tava cu diametrul de 24-25 de cm. Acesta nu se lasa la dospit.
Ingrediente blat:
- 1 ou
- 2 linguri cu untura/ 75 gr
- 220 gr faina
- 4 -5 linguri cu apa rece
Ingrediente crema:
- 3 oua
- 2 linguri cu varf cu faina
- 350 ml lapte
- 1 lingura nuca de cocos
- 1 plic de gelatina
- esenta de portocala sau de vanilie
+ fructe proaspete: zmeura, capsuni, afine
Cum preparam Tarta cu blat fraged si crema
1.Mai intai preparam blatul pentru tarta. Pentru aluatul de tarta punem toata faina intr-un bol, adaugam oul, untul moale, de la temperatura camerei si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Este posibil sa mai fie necesar sa adaugati inca o lingura de apa rece.
2.Intindem aluatul pentru tarta intr-o foaie subtire si il punem in forma pentru tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Taiem marginile uniform. Coacem blatul pentru tarta timp de 25 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
3.Cat timp se coace blatul, preparam crema. Batem cu ajutorul unui tel ouale cu zaharul si cu faina. Adaugam in fir subtire laptele si punem amestecul la foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema devine ca o budinca. Imediat ce luam crema de pe foc, adaugam si nuca de cocos. Hidratam gelatina si o adaugam in crema calda. Nu este nevoie sa topim gelatina pe bain- marie sau la microunde, aceasta se va topi in crema calda. Lasam crema la racit.
4. Punem crema in blatul pentru tarta, ornam cu fructe dupa preferinta si dam tarta pentru minim o ora la frigider. Pofta buna!

Vizualizări: 270

