Stufat cu pui de curte si usturoi verde
Stufat cu pui de curte si usturoi verde este o mancare pe care o iubesc. De fapt, iubesc mancarea cu usturoi verde. Imi aminteste de copilarie, cand mama gatea friptura cu usturoi verde si cand mirosea atat de bine in toata casa. Facea friptura asta mai ales in prajma sarbatorilor Pascale, cu carne de pui, de porc sau de miel si adauga si stevie sau spanac. Este senzationala cu orice tip de carne.
Usturoi verde. Usturoiul verde da aroma asta senzationala manacarii. Folosim usturoi verde din abundenta, 8-10 fire de usturoi sau 2 legaturi.
Carne de pui. Putem folosi pui de curte sau pui din comert. Putem folosi pui intreg (bucatit, bineinteles) sau doar pulpe, piept. Eu am ales sa folosesc un pui intreg pentru ca a fost micut.
Reteta simpla. Stufatul este o mancare simpla, insa foarte gustoasa care se prepara cu un minim de efort. Mancarea se coace la cuptor, iar noi ne facem treburile case.
Ingrediente:
- carne de pui
- 8-10 fire de usturoi verde
- 3-4 linguri paste de tomate
- sare
- piper
- ardei boia
- patrunjel verde
Cum preparam Stufat cu pui de curte si usturoi
1.Punem carnea de pui intr-o tava termorezistenta. Eu folosesc vase de yenna pentru fripturi. Deci, punem carnea int-o tava si adaugam usturoiul verde tocat marunt.
2.Dizolvam pasta de tomate intr-o cana de apa si o adaugam in tava. Mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat sa acopere toata carnea.
3.Adaugam sare, piper si ardei boia dulce sau iute dupa preferinta si dam stufatul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60-65 de minute sau pana cand se gateste suficient. Din cand in cand, putem intoarce carnea de pe o parte pe cealalta.
La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si stufatul cu carne de miel.
Vizualizări: 142