Sos de rosii pentru iarna
Sos de rosii pentru iarna, nelipsitul sos de rosii din camara. Cum putem lasa vara sa treaca fara a ne completa colectia de conserve pentru iarna cu un sos delicios de rosii proaspete? Mai ales ca acesta ne este de mare ajutor aproape la orice mancare, fie ca este tocana, gulas, ardei umpluti, paste, mancaruri cu carne sau fara carne. Noi am facut in reprize, iar camara s-a umplut usor, usor.
Bine de stiut.
- Rosiile le oparim dupa ce le scoatem cotoarele pentru a ne fi mai usor sa le decojim.
- Pentru a indeparta semintele din sosul de rosii, avem nevoie de o strecuratoare.
- Sterilizam borcanele cu sos de rosii pe bain-marie.
- Important! Folosim sare grunjoasa pentru sosul de rosii sau pentru orice alta conserva.
- Reteta este una usoara si clasica. Este reteta fososita de generatii pentru sosul de rosii.
Ingrediente:
- 4 kg de rosii
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura de sare grunjoasa
- 1/2 lingurita piper
- foi de dafin
Cum preparam Sos de rosii pentru iarna
Sosul de rosii se prepara foarte simplu.
1.Mai inati spalam rosiile si le scoatem cotoarele.
2.Punem o oala cu apa la fiert si atunci cand aceasta clocoteste, adaugam si oparim rosiile timp de 2-3 minute la foc iute.
3.Scoatem rosiile intr-un bol si le decojim. Le adaugam intr-o oala si le sfaram usor cu o lingura. Punem rosiile la fiert timp de 2-3 ore sau pana cand cantitatea acestora s-a injumatatit.
4.Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bine rosiile. lLe punem din nou la foc pentru aprox 10- 15 minute cu zaharul, sarea, piperul si frunzele de dafin.
5.Punem rosiile treptat intr-o strecuratoare si le presam bine cu dosul unei linguri pentru a ramane in strecuratoare doar semintele. Pulpa trebuie sa treaca prin ochiurile strecuratoarei.
6.Sosul obtinut il mai dam intr-un clocot si apoi il punem fierbinte in borcane. Punem sub fiecare borcan lama unor cutite sau punem borcanele intr-o tava metalica atunci cand punem sosul de rosii in ele pentru a evita spargerea acestora. Strangem imediat capacele borcanelor si le lasam la racit la temperatura camerei.
Sterilizam borcanele la bain marie asezand prosoape de bucatarie printre borcane pentru a evita spargerea acestora.
Sa va fie de folos!
Vizualizări: 192