Salata Capresse
Salata Capresse este o salata italiana originara din insula Capri ce contine culorile steagului italian: verde, alb si rosu. Aceasta este o mancare usoara ce ofera o explozie de arome, fiind un mod de a pune in valoare prospetimea ingredientelor. Pur si simplu iubesc aceasta salata. Am savura-o la fiecare restaurant din Italia in care am mancat si nu ma pot satura de ea.
Simplitate. Salata Capresse, prin gustul sau inconfundabil, pune accent pe simplitate si puterea gustului. Pentru prepararea acesteia este nevoie doar de cateva ingrediente, fiind o salata simpla, economica si rapida.
Mozzarella. Mozzarella este o branza proaspata italiana din lapte de bivolita. Aceasta se poate folosi pentru a prepara pizza, lasagna, paste, sandwichuri, salate, fiind gustoasa atat pentru preparate la cuptor, cat si consumata negatita.
Rosii. Este important sa alegem rosii coapte bine, acestea finnd suculente, dulci si aromate.
Ingrediente:
- aprox. 3-4 rosii
- 1oo gr mozzarella
- frunze de busuioc proaspat
- sare
- ulei de masline
- optional: otet balsamic
Cum preparam Salata Capresse
1.Mai intai feliem rosiile rondele. Feliem si Mozzarella in felii aproximativ de aceeasi grosime ca feliile de rosii.
2.Asezam pe un platou rotund feliile de rosii si Mozzarella alternandu-le.
3.Presaram un praf de sare deasupra salatei si adaugam frunze de busuioc verde tocate marunt.
4. Stropim salata noastra cu ulei de masline si otet balsamic. Otetul balsamic ii da un gust usor dulceag. Se poate renunta la acest ingrediente, salata Capresse va fi oricum foarte gustoasa.
Pofta buna!
Vizualizări: 173