Rulada din piept de pui
Rulada din piept de pui este un preparat ce nu necesita mult timp de gatire si este foarte, foarte gustos si apreciat. Aceasta rulada se poate servi atat pe un platou cu aperitive festive la ocazii speciale, cat si pentru un pranz in familie alaturi de o salata verde. Se prepara foarte usor si rapid, iar preparatul final este apreciat de toti cei care degusta.
Bine de stiut
- Folosim piept de pui dezosat. Acesta trebuie subtiat si batut cu ciocanul pentru snitele pentru a se fragezi si subtia cat mai mult.
- Se poate folosi cascaval razuit sau felii de cascaval.
- Pastrare. Rulada se pastreaza perfect la frigider pana a doua zi. Recomand sa fie portionata inainte de servire.
- Reteta usoara. Rulada din piept de pui se prepara foarte usor si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 3 buc piept de pui dezosat
- 3 carnati semiafumati subtiri
- 50 gr cascaval
- sare
- piper
- ardei boia
- 2 linguri de ulei de masline
Cum preparam aceasta rulada
1.Mai intai subtiem pieptul de pui si apoi il acoperim cu folie alimentara. Il batem cu ciocanul pentru snitele.
2.Presaram sare deasupra pieptului de pui. Adaugam jumatate de carnat si felii de cascaval. Rulam cat mai strans si prindem capetele ruloului cu scobitori din loc in loc astfel incat sa nu se desfaca rulada noastra. Procedam la fel cu fiecare bucata de piept de pui. Daca am avut 3 bucati de piept de pui, atunci imi vor iesi 3 rulade.

3.Punem ruladele formate intr-o tava, presaram piper si ardei boia dulce deasupra fiecareia si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Coacem ruladele pana cand se rumenesc frumos. Le lasam 20 de minute la racorit si putem sa le feliem si sa servim. Pofta buna!

Va recomand si rulada aperitiv din carne tocata cu legume.
Vizualizări: 398

