Reteta Osso Buco

Date:

Reteta Osso Buco

Reteta Osso Buco – cum sa prepari la tine acasa Osso Buco.

Osso Buco este un fel de mancare principal de origine italiana preparat din rasol de vita, carne cu os sectionata din picior de vitel. Pentru o gatire perfecta, este nevoie sa fierbem/ gatim mult timp rasolul de vita.

Bine de stiut!

  • Cantitaile date sunt pentru 3 portii mari de mancare.
  • Se prepara usor, desi timpul de gatire este indelungat. In timpul gatirii, acoperim oala cu capac.
  • Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la tempratura camerei timp de aprox. 2 ore.
  • Carnea de vita este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne, iar supa rezulatata din fierberea oaselor de vita este extrem de bogata in colagen.

 

Ingrediente:

  • 3 bucati rasol de vita + 3 linguri cu faina
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 felie de telina
  • 2 rosii mari curatate de coja
  • 3-4 fire ce cimbru proaspat
  • aprox. 60 ml ulei
  • aprox. 1 litru supa de vita sau de legume sau apa fierbinte 
  • 1 pahar/ 250 ml vin rosu sec
  • sare
  • piper

Pentru gremolata: coaja de la o lamaie, 1 legatura patrunjel verde,1 catel de usturoi

Cum preparam Osso buco

1.Mai intai punem uleiul la incins, dam rasolul de vita prin faina amestecata cu sare si piper si il prajim la foc iute pe ambele parti timp de 4-5 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Faina va ajuta la ingrosarea mancarii.

2.In acelasi ulei in care am prajit rasolul de vita, vom cali ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovii taiati rondele mari, adaugam telina tocata marunt si firele de cimbru. Lasam 8-10 minute sa se caleasca legumele, apoi adaugam vinul si lasam sa fiarba legumele 2-3 minute in vin, adaugam supa fierbinte sau, in lipsa acesteia, putem adauga apa fierbinte.

3.Adaugam si rasolul de vita, acoperim oala cu capac si lasam timp de 60 de minute sa fiarba rasolul.

4.Decojim rosiile, le taiem cubulete si le adaugam peste rasol, acoperim din nou oala si mai lasam la fiert aprox. 30 de minute. Verficam in acets moment sa vedem daca rasolul este gatit suficient, daca nu este fiert bine, mai lasam 20-30 de minute sa fiarba in continuare.

5.Gremolata se presara deasupra rasolului in momentul servirii. O preparam astfel: pasam catelul de usturoi, adaugam coaja de lamaie si patrunjelul tocat marunt.

Servim Osso buco cu piure de cartofi si presaram deasupra gremolata. Pofta buna!

Vizualizări: 88

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Mancare de linte cu orez

Mancare de linte cu orez Mancare de linte cu orez...

Tort norvegian Verden Beste – Cel mai bun tort din lume

Tort norvegian Verden Beste - Cel mai bun tort...

Ciocolata calda facuta acasa

Ciocolata calda facuta acasa Ciocolata calda facuta acasa este preferata...

Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri...