Piure de conopida
Piure de conopida- iata o mancare gustoasa, dar si foarte sanatoasa. Am gasit reteta pe site-ul detotfelul.ro si, pentru ca imi doresc un stil de viata cat mai sanatos pentru mine si familia mea, nu aveam cum sa nu incerc si eu.
Bine de stiut
- Conopida este extrem de benefica pentru sanatate, fiind bogata in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, avand in acelasi timp un continut scazut de calorii.
- Inainte de gatire lasam conopida timp de 30 de minute in apa pentru indepartarea posibilelor impuritati.
Ingrediente:
- 1 conopida medie/ mare
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei de masline
- cimbru
Cum preparam piure de conopida
- Punem conopida intr-un bol si o lasam 30 de minute sa iasa eventualele impuritati.
- Punem o oala cu apa si cu o lingurita de sare grunjoasa la fiert. In acest timp desfacem conopida in manunchiuri si le adaugam in apa clocotita. Le lasam la fiert timp de 15-20 de minute.
- Scurgem apa si, cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender, pasam bine conopida fiarta.
- Adaugam sare si piper dupa gust si aprox. 2-3 linguri de ulei de masline. La final am presarat deasupra piureului de conopida cimbru uscat. Pofta buna!
- Noi am servit piureul cu ardei copti si cu salata de varza. Este un adevarat deliciu!
Daca va place conopida, va recomand si conopida pane la cuptor.
Vizualizări: 336