Reteta clasica si simpla de paine de casa. Este sanatoasa, se face foarte usor si este foarte gustoasa. Mie imi place aceasta paine de casa calda cu branza. Mi-a iesit o paine mica, daca vreti mai mare dublati cantitatile.
Ingrediente:
- 500 g faina
- drojdie proaspata cat o nuca
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita de sare
- 1 ou
- seminte de mac
Mod de preparare paine de casa.
Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina.
Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute in loc calduros apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

O mai lasam la dospit inca 15 minute, apoi o ungem cu ou batut, presaram seminte de mac si o dam la cuptorul princalzit pentru 25-30 de min. sau pana cand este coapta. On invelim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!

Vizualizări: 91


Cum pastrati dumneavoastra painea?La mine in maxim 2 zile e beton.Multumesc anticipat!
La noi, in general, nu ramane de pe o zi pe alta. Dar daca ramane, o pun in punga de plastic. Iar dupa ce o scot din cuptor o acopar cu un prosop.