Mancare de naut cu carnati afumati
Mancare de naut cu carnati afumati este o mancare foarte gustoasa, foarta satioasa si usor de preparat. Nautul este foarte gustos, dar si sanatos. Noi il iubim tare mult in chiftelute, falafel, cu patrunjel verde din abundenta. Il iubim si in supe, ciorbe sau tocanite. Puteti renunta la carnatii afumati si veti avea o super mancare de post hranitoare si satioasa.
Nautul
- Nautul sporeste senzatia de satietate fiind bogat in proteine, fibre, vitamine si menerale si in acelasi timp sustine digestia.
- Nautul este recomandat si in curele de slabire.
Cateva sfaturi:
- Pentru prepararea mancarii putem folosi naut proaspat sau naut prefiert conservat.
- Daca folosim naut proaspat, aunci este nevoie sa il lasam peste noapte la inmuiat, minim 10-12 ore. Si are nevoie si de fierbere saparat inainte de adaugare in mancare.
- Daca folosim naut conservat, acesta este prefiert si nu este nevoie decat sa il adaugam in manacare si sa-l gatim 20-25 de minute.
Ingrediente:
- 2 borcane/ conserve de naut prefiert
- 2 cepe mari
- 2 ardei grasi
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- piper
- ardei boia dulce
- 1 lingurita usturoi granulat
- marar verde
- + carnati semiafumati
Cum preparam Mancare de naut cu carnati afumati
1.Mai intai curatam si tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins. Tocam ardeiul julienne si il adaugam peste ceapa. Le calim impreuna timp de 5-6 minute.
2.Adaugam o cana de apa, pasta de tomate, nautul prefiert si carnatii taiati rondele si prajiti si lasam mancarea sa se gateasca la foc mediu timp de 25-30 de minute. Potrivim mancarea cu sare, piper, ardei boia dulce si cu usturoi granulat.
La final adaugam marar verde tocat marunt. Pofta buna!

Va recomand sa incercati si falafel, chiftele gustoase din naut.
Si supa de naut este foarte gustoasa!
Vizualizări: 169

