Mancare de linte cu orez
Mancare de linte cu orez este o mancare gustoasa, dar si foarte sanatoasa.
Am introdus lintea in meniul nostru datorita beneficiilor sale, insa am descoperit un aliment extrem de gustos. Fie ca o preparam mancare sau supa crema, lintea este intotdeauna pe placul nostru. In cazul supei crema este necesar sa folosim linte rosie, care fierbe mai usor si este mai cremoasa.
Beneficiile lintei
Lintea este bogata in fibre, proteine, fier si alte minerale importante. Consumul regulat de linte poate contribui la mentinerea unei inimi sanatoase, la reglarea nivelului de zahar din sange si la sustinerea digestiei sanatoase. Pentru cei ce urmeaza o dieta vegetariana, lintea este o bogata sursa de proteine.
Cateva sfaturi!
- Adaugati suficienta apa in oala inainte sa adaugati lintea pentru a permite lintei sa se umfle in timpul fierberii.
- Este necesar sa spalam lintea inainte sa o adaugam in mancare.
- Portii. Din compozitiile date ies aprox. 5-6 portii.
Ingrediente:
- 250 gr linte verde
- 150 gr orez
- 2 morcovi medii
- patrunjel verde
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Cum preparam mancarea de linte cu orez
- Spalam lintea si o punem la fiert in suficient de multa apa astfel incat sa ii permita fierberea. Adaugam ceapa tocata si lasam la fiert timp de 20-25 de minute. Lintea verde fierbe mai greu decat lintea rosie.
- Adaugam orezul spalat, adaugam sare si mai completam cu apa, daca este nevoie. Lasam mancarea la fiert la foc potrivit inca 15-20 de minute. Verificam lintea sa fie fiarta.
- Morcovii ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii adaugam in mancare inainte cu 5 minute sa-i stingem focul. Tot atunci adaugam si patrunjel verde, piper si ardei boia dulce. Pofta buna!

Vizualizări: 26

