Iepure cu ciuperci si mustar

Date:

 

O mancare extrem de  gustoasa din carne de iepure cu mustar, ciuperi si smantana, facuta dupa o reteta frantuzeasca.

Ingrediente:

  • carne de iepure
  • 1 borcan de ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • 3 linguri de mustar
  • 50 ml ulei
  • 25 g unt
  • 200 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • piper

Mai intai punem intr-o farfurie 2 linguri de faina, sare si piper. Punem intr-o tigaie untul si uleiul la incins. Carnea de iepure o dam prin faina, apoi o lasam la calit in uleiul incins.

Scoatem carnea si in acelasi ulei in care am prajit carnea adaugam ceapa taiata julienne, usturoiul si feliile de ciuperci si le lasam pana cand incep ciupercile sa isi schimbe culoarea in maro inchis. Adaugam si cealalta lingura cu faina, amestecam, adaugam vinul, mustarul si 1 cana de apa.

Adaugam carnea prajita si lasam la fiert pentru inca 50 de minute. Amestecam din cand in cand si, daca este nevoie, mai adaugam apa.

Amestecam smantana cu galbenusurile, iar la final, ianinte cu 1 minut sa stingem focul macarii, adaugam si smantana.

Amestecam bine si… pofta buna!

Vizualizări: 15

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

More like this
Related

Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata Negresa cu blat umed...

Lava cake cu inghetata de casa

Lava cake cu inghetata de casa Lava cake cu inghetata...

Tarta cu blat fraged si crema

Tarta cu blat fraged si crema Tarta cu blat fraged...

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor Dovlecei pane la cuptor, dovlecei gustosi...