Crema de zahar ars cu frisca
Crema de zahar ars cu frisca este desertul pe care eu il ador, mai ales pe timpul verii. Este racoritor si, in acelasi timp, rafinat si delicios. Acesta era desertul meu preferat in copilarie, il iubeam.
Sfaturi
- Lasam crema de zahar ars sa se raceasca in vasul in care o coacem inainte sa o rasturnam pe platou.
- Dupa ce rasturnam crema de zahar ars, va ramane un sirop pe platou. Servim crema de zahar ars impreuna cu acest sirop. Este delicios.
- Am copt crema de zahar ars intr-un vas ceramic cu diamentrul de 21 de cm.
Ingrediente:
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 180 gr zahar + 5 linguri pentru caramelizat
- esenta de portocale sau de vanilie
- + 100 ml frisca lichida
Cum preparam Crema de zahar ars cu frisca
1.Mai intai caramelizam cele 5 linguri de zahar fara avand grija sa nu se arda zaharul.
2.Imediat ce s-a topit, intindem zaharul caramelizat pe peretii si fundul tavii in care coacem crema de zahar ars. Trebuie sa ne miscam rapid pentru ca acest zahar caramelizat se intareste numaidecat.
3.Cu ajutorul unui tel batem bine ouale cu zaharul. Adaugam si esenta de portocale. Aceasta ii da o aroma nemaipomenia desertului. Esenta de portocale o putem inlocui cu esenta de vanilie. Adaugam si laptele si amestecam bine.
4.Turnam compozitia de oua in tava peste zaharul caramelizat si dam tava pentru 40-45 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Lasam crema de zahar ars sa se raceasca complet inainte sa o rasturnam pe platou. Inainte sa o rasturnam trecem lama cutitului pe marginea cremei de zahar ars pentru a o desprinde de peretii tavei.
Mixam frisca lichida si ornam crema de zahar ars. Pofta buna!

Vizualizări: 447

