Chiftele la cuptor cu sos cu legume
Chiftele la cuptor cu sos cu legume – o. varianta de chiftele foarte gustoase, dar mai ales sanatoase nefiind gatite in ulei. Eu si fata le preferam pe acestea, sotul le iubeste pe cele prajite in ulei. Compozitia este aceeasi, chiar le dam si prin faina ca la prajit.
Ingrediente chiftele:
- 700 gr carne tocata de porc
- 2 cepe mari
- 3 cartofi medii/ mari
- 3 catei de usturoi
- 2 oua mari
- 1 lingura pasta de tomate
- patrunjel verde
- sare
- pipier
- + 4 linguri cu varf cu faina pentru rostogolit chiftelutele
Ingrediente sos:
- 1 ceapa mare
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel
- 3 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
Cum preparam Chiftele la cuptor cu sos cu legume
1.Mai intai preparam chiftelutele. Cat timp acestea stau la cuptor, putem pregati sosul.
Amestecam carnea tocata de porc cu ceapa si usturoiul tocate marunt, cu ouale, patrunjel verde, sare si piper dupa gust. Cartofii ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi ii stoarcem foarte, foarte bine de zeama si ii adaugam in compozitia de carne. Adaugam si pasta de tomate si amestecam bine compozitia.
2.Formam chiftelute pe care le dam prin faina si le punem in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem chiftelele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti.
3.Cat timp se coc chiftelutele, preparam sosul cu legume. Curatam si tocam ceapa si usturoiul in cubulete. Le punem impreuna intr-o cratita, adaugam ulei si o cana de apa si le lasam sa se inabuse bine timp de 15-16 minute. Adaugam pasta de tomate, sare si piper si mai lasam inca 7-8 minute la gatit, apoi adaugam ardeiul tocat julienne si dovlecelul curatat de coaja si tocat cubulete. Lasam mancarea la gatit inca 15 minute, apoi adaugam patrunjelel verde tocat marunt inainte sa stingem focul.
Servim chiftelutele cu sos de legume. Pofta buna!
Va recomand si chiftelutele din naut, falafel, pe care noi le iubim tare mult si care se fac foarte usor.
Vizualizări: 123