Chiftele de linte rosie
Chiftele de linte rosie sunt chiftele foarte gustoase, foarte satioase, dar si foarte sanatoase fiind gatite la cuptor. Cele care mi-au ramas pentru a doua zi s-au pastrat perfect in caserola inchisa ermetic si date la frigider. Ceea ce m-a incantat foarte mult a fost faptul ca le-au placut si alor mei, fetita a zis ca vrea sa mai facem. Din dorinta de a gati cat mai sanatos au luat nastere aceste chiftele pe care vi le recomand cu drag.
Bine de stiut!
- Pentru a aveo o compozitie mai groasa pentru chiftele, va recomand sa dati dovlecelul pe razatoarea cu ochiuri mici si apoi sa il scurgeti de zeama. Compozitia mea a fost destul de lichida datorita faptului ca am blenduit toate legumele.
- Nu este nevoie sa dam chiftelutele prin faina.
- Linte. Folosim linte rosie pe care o lasam la inmuiat aproximativ 3 ore. Lintea este foarte sanatoasa fiind foarte bogata in fibre, proteine si minerale si ar trebui consumata cu regularitate.
Ingrediente:
- 250 gr linte rosie
- 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
- 1 dovlecel mic
- 2 morcovi medii
- 5 linguri cu varf cu faina
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam Chiftele de linte rosie
- Mai intai lasam lintea la inmuiat timp de aproximativ 3 ore.
2. Punem lintea( scursa de apa) si restul legumelor in blender si pasam. De retinut! Daca vreti o compozitie mai groasa, dovleceii nu ii blenduiti, ii dati pe razatoare si ii stoarceti bine.
3.Adaugam faina, condimentele si verdeata si amestecam bine compozitia pentru chiftele.
4.Cu ajutorul unei linguri punem chiftele din loc in loc in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Pofta buna!

Va recomand si mancarea de linte cu carne de porc.
Vizualizări: 1843

